Politruk

Politruk

Om Politruk

Efter att fått upp ögon för politiken ser jag ett behov att öppna upp en kanal där jag kan ge mina åsikter och idéer om vad som händer i Vänersborgskommun, politiskt sett.
Även om jag är vänsterpartist är det här INGET uttryck för V-politik. Tvärtom jag ser ofta goda skäl att kritisera partiets politik och de som vill föra en orättvis och ojämlik V-politik.

Sommarplågor

PolitikPosted by Magnus Kesselmark Mon, July 10, 2017 20:17:23
Mygg är en typisk sommarplåga. Jag såg ett par dokumentärer om myggor, världens farligaste djur, häromveckan.
Det som skrämde var att alla åtgärder människan vidtar bara spelar myggorna i händerna. Och myggorna, som ofta bär på gruvliga sjukdomar sprider sig. Tidigare trodde man att många sjukdomar som Zika bara förekom hos "sydländska" myggor, men man hade funnit zikavirus hos vanliga skräpmyggor som inte var kända som smittspridare ...

Almedalen känns som ett tillhåll för allehanda bovar och då menar jag inte enbart NMR. Jag blev glad när det antyddes från vänsterhåll att man skulle bojkotta Almedalen i år. I min enfald trodde jag V hade fattat att Almedalen är för korrupta politiker och allehanda lobbyorganisationer som vill suga blod. Men inte. Det fanns en tanke att lämna spektaklet då NMR hade tillåts agera någonstans i ett hörn.
Lämna walk-over har ju i och för sig aldrig lett till någon seger ...

På tal om bojkott och högerextremister, det var ju liv för att högerextrema Gyllene Tider ... f'låt, Nya Tider ville vara med. Så jag fick bekanta mig med Nya Tider och googlade och gick in på deras hemsida.
Jo, jag kan förstå att man har åsikter om Nya Tider men något riktigt intressant dök upp. När jag letade efter artiklar om Ukrainas pogromer mot den ryska minoriteten hade Nya Tider en rapportering som stämde väldigt bra överens med den nyhetsrapportering i oberoende (sic!) media som förekom när Ukrainas armé med allehanda högerkrafter anföll civila i östra Ukraina.
Det jag sedan läste på Expos hemsida var vinklat åt andra hållet och jag började fundera över hur en organisation som vill bekämpa nazism och rasism plötsligt står på den ultranationalistiska Ukrainska regeringens sida mot oskyldiga ryska minoriteter.
Och att ingen fattar att Krim ÄR och ALLTID HAR VARIT ryskt territorium är skrämmande. Tycker jag.

Det skrämmer mig att, som några liberalpartister uppmärksammat i en insändare i Dagens Samhälle, Malmö kommun beslutat betala ut försörjningsstöd till illegala invandrare, gemenligen benämnda papperslösa. Beslutet är märkligt och föder många tankar. Normalt kan ju sociala myndigheter ställa krav på de hjälpsökanden att de ska söka jobb eller delta i allehanda aktiviteter som ska leda fram till att slippa bidragsberoende, men här får en grupp människor en specialfil; de varken kan eller får söka jobb. De får över huvud taget inte vistas i landet och rimligare vore ju att statliga myndigheter ansvarade för dessa människors försörjning till dess de avvisats.
Det är ju beslutat i oberoende domstolar att somliga människor inte har skäl att stanna i Sverige utan ska återvända till de länder de kommer ifrån.

Samtidigt gläds jag över att regeringen börjat röra sig mot en mer human invandringspolitik. Genom att faktiskt ställa krav på att invandrare måste utbilda sig eller delta i olika jobbaktiviteter för att få behålla sina bidrag visar regeringen att man tror på människorna och att ställa krav är ju också att visa att man intresserar sig. Att inte ställa krav är ju ett sätt att visa att man fullständigt skiter i människor.
Det är nog det här vi ser med ungdomarnas avhopp från gymnasiet. Kraven är idag så mycket lägre att ungdomarna visserligen tror att kraven ökat, men i själva verket har de nog bara blivit lämnade i sticket och måste själva stå för ordning och reda. Det krävs ju motstånd för att man ska kämpa. Utan motstånd - ingen kamp och inga framgångar.

Jag skrev något om IS-mördarna som återvänder till Sverige efter sina "heroiska" insatser i Irak och Syrien. Att låta dem komma in i Sverige garanterar att någon håller ett öga på dem och ser till att ställa dem inför rätta för alla brott mot mänskligheten de gjort sig skyldiga till. Men jag hittills inte hört att någon enda av dem skickats till Haag och krigsförbrytardomstolen.