Politruk

Politruk

Om Politruk

Efter att fått upp ögon för politiken ser jag ett behov att öppna upp en kanal där jag kan ge mina åsikter och idéer om vad som händer i Vänersborgskommun, politiskt sett.
Även om jag är vänsterpartist är det här INGET uttryck för V-politik. Tvärtom jag ser ofta goda skäl att kritisera partiets politik och de som vill föra en orättvis och ojämlik V-politik.

KF för en vecka sedan

PolitikPosted by Magnus Kesselmark Thu, December 21, 2017 08:36:21
Sådär. Årets sista fullmäktige möte är avslutat och avätet, men vilket djävla tröttsam och ointressant tillställning det var. Värre än att se gräs växa, färg torka och betong brinna.

Hur i helvete kunde några få punkter på dagordningen ta så lång tid att klara av, när egentligen ingen hade något att säga i någon fråga och när någon sade något .... suck!

Lars-Göran är saknar den elegans och kvickhet som hans företrädare, Anders Forsberg hade. Med kvickhet menar jag inte bara snabbhet utan också lite kärv humor. Jag tror en del tid spilldes på brist på rapphet.
En hel del tid gick åt till OT (Off Topic - alltså prata som inte hade med ämnet, mer längre ner), och mycket tid till att konstatera självklarheter och förklara dem ett par gånger till så alla skulle förstå.

Som alltid finns det små ljus på den annars tunga blöta decemberhimlen. Lidells lite torra och underfundiga humor och ofta eleganta sätt att säga saker så det låter intressant uppskattas. Likaså kan Bo Carlsson säga saker som är så idiotiskt självklara, men som ingen i församlingen fattat innan han ställer sig i talarstolan. Bo behöver sällan någon mikrofon.
Kan det vara den dalsländska jorden som gett dessa herrar verbal förmåga. Lena Eckerbom Wendel, brukar också tillhöra dem som förklarar det självklara, det väldigt praktiska och lagbundna (inte nödvändigtvis Sveriges lag), men hon närvarande inte i talarstolarna.
Marianne Ramm, ska ha en liten stjärna också. Hon har en förmåga att ta de svagaste parti och säga rätt saker på rätt saker - vi förstår hennes patos och etos. På samma sätt kan Tove af Geijerstam läsa lusen av dem som inte fattat det där med att vi är alla människor, utan att låta ond, arg, uppriven eller grinig. Vi förstår henne precis ändå.

Annars blir det ingen lyssnande, ja, utom när Kurt Karlsson ställer sig i talarstolen och får predika om sitt favoritämne, oavsett om det finns på agendan eller ej. Det han säger är tyvärr så kantigt, fullt av generaliseringar och felaktigt dragna slutsatser och om man skulle göra som han ville skulle man förvärra problemen, inte tvärtom.
Dessutom, eftersom SD inte får gehör för sina idéer, ofta då de är utanför kommunens mandat kan man från partiets sida hävda att deras politiker är motarbetade, mobbade, kränks när de försöker föra sin talan. Partiets kommunpolitiker lär ju aldrig berätta att de var ute i ogjort väder.

Det som bekymrar mig är Välfärds ... jag menar, Medborgarpartiets inlägg och synpunkter när det kommer till Vänersborgsbostäder och ärenden som har med bolaget att göra. Man begär återremiss på ärenden som handlar om information, och förra veckan ville man ha garantier, när bolaget begärde utökad borgensram, att inget kunde drabba medborgarna.
Har man då inte förstått att en tredjedel av borgen handlar om lån tagna för att bygga alla äldreboenden på Niklasberg och om borgensramen inte utvidgas blir det inte en enda social fastighet, inte ett trygghetsboende, för kommunens "viktigaste" bolag - fastighetsbolaget har inga muskler alls.
Kanske mer relevant är SDs invändning. Partiets representant, Anders Strand, Han efterlyste en konsekvensanalys innan större investeringar görs och det är väl nästan självklart.
De här analyserna görs inför varje större beslut i Vänersborgsbostäder och i det ögonblick man kan skymta några hot, stoppar man.

Annars kan jag bara säga att laxrullen på den lilla tallrik som serverades under mötet var riktigt smaskig.