Politruk

Politruk

Om Politruk

Efter att fått upp ögon för politiken ser jag ett behov att öppna upp en kanal där jag kan ge mina åsikter och idéer om vad som händer i Vänersborgskommun, politiskt sett.
Även om jag är vänsterpartist är det här INGET uttryck för V-politik. Tvärtom jag ser ofta goda skäl att kritisera partiets politik och de som vill föra en orättvis och ojämlik V-politik.

Alea acta est

PolitikPosted by Magnus Kesselmark Wed, September 05, 2018 13:01:23
Tärningen är kastad, dvs jag har lagt min röst. Visst kan jag rösta på själva valdagen, söndag, men jag har ingen orsak att ändra mig.
Var det ett lätt val? Nja .... snarare ett val jag lite motvilligt gjorde. Det är sällan roligt att rösta MOT något. Då känns det bättra att rösta FÖR något.

På något sätt ser jag ingen vits att rösta på småpartier som ändå inte (sic!) kommer att få någt inflytande. KD går fet bort. Det är dessutom lite smålustigt att de vill avskaffa "pensionärsskatten" när de själva var med att införa den. Minnet är kort. Även om jag finner BT riktigt kinky (smiley) har jag en stark antipati för grupper som vill dra in religion i samhällsmaskineriet. VIK HÄDAN!

Björklund är en stadig karl men hans fäbless för NATO och hans russofobi diskvalificerar honom på studs.

Moderaterna då?! Ordnung und Rednung, Rättigheter, Möjligheter och Skyldigheter låter hur bra som helst. Dock saknar det partiet en förmåga till holistiskt tänkande. Det går t ex inte försämra i arbetslöshetsförsäkringen för att få fler folk i arbete när det inte finns arbeten att gå till. Tummen ner!

Annie Lööf är faktiskt en attraktiv dam, men ett himla velande hit och dit gör, tillsammans med en borgerlig politik gör Centern inte till MITT val.

Miljöpartiet gåt fetbort. Partiet är i total avsaknad av pragmatism och för en politik som gynnar Södermalms hipsters på bekostnad av landsorten. Roundup mot ogräs!

Problemet med SAP är att man har en kokt fisk till statsminister, två NATO-entusiaster och rysshatare till utrikes- och försvarsminister. Att man samregerade med bakåtsträvarna i Miljöpartiet är ett annat stort minus. Tyvärr är partiet en sorts sista bastion att försvara vad som finns kvar av välfärden och Magdalena Andersson verkar som finansminister riktigt vettig.

Låt mig bara kort fundera över (V). Jag oroas över att partiet saknar (!!!) bostadspolitik, eller åtminstone inte kommer med realistiska förslag. Man stödjer en reform som sänker (bostad)bolagens ränteavdrag och vill höja bolagsskatten. Nu gör bostadsbolagen inga direkt stora vinster men ytterligare en pålaga till landets hyresgäster känns inte som en budapestbakelse. Sedan vill man sänka räntan för villaägarna .... Jag fattar ingenting!!!! Vänsterpartiet för de rika eller hur var det nu ...??

De flesta partier (utom ett) har haft en generös invandringspolitik. Den har tidvis varit mer än genrös och emellanåt oroväckande. Långt ifrån alla människor vill ha fortsatt fri invandring men inget parti har egentligen tagit tag i detta och försökt formulera en rimlig migrationspolitik istället för att lämna walkover och ge bollen och spelet till ett parti på yttersta högerkanten.
Samtidigt som man trodde man kunde bekämpa SD och en majoritet av svenskarna genom att kämpa åt motsatt håll - ännu större invandring - missade man att angripa de delar av SDs program och idéer som faktiskt innebär stora försämringar för medborgarna.
Jag hörde några minuter på utfrågningen av Åkesson där man tog upp punkter i partiprogrammet som handlade om att införa marknadshyror. Jag har inte läst SDs program men jag tror man måste sluta upp att leta anklagelsepunkter om rasism och nazism och istället berätta VAD PARTIET HAR FÖR IDÉER vad gäller försämringar för vanligt folk tar man upp en fråga som visserligen engagerar men inte på det sätt man vill behandla frågan.
Hade man kraftigt angripit SD för sin högerpolitik för sina förslag om att försämra för de flesta människor och inte ödslat krut på att strida om något som folk ofta inte på samma linje om, hade kanske SD kunnat marginaliseras en del.

Jag hyser stor oro för vad som komma skall och jag fasar för att SD får större inflytande i politiken i Vänersborg, vilket å ena sidan inte innebär ett skit men å andra sidan innebär färre vettiga röster för en god samhällsutveckling.

Nu har jag valt och på söndag tar jag mig en whiskey och tänker på annat som hur många ventilationshål som krävs för att vädra ut värmen från ett 20W motstånd i en rörförstärkare.