Politruk

Politruk

Om Politruk

Efter att fått upp ögon för politiken ser jag ett behov att öppna upp en kanal där jag kan ge mina åsikter och idéer om vad som händer i Vänersborgskommun, politiskt sett.
Även om jag är vänsterpartist är det här INGET uttryck för V-politik. Tvärtom jag ser ofta goda skäl att kritisera partiets politik och de som vill föra en orättvis och ojämlik V-politik.

1500 spänn

PolitikPosted by Magnus Kesselmark Wed, November 07, 2018 13:47:43
Hur långt räcker 1500 kr? Vad motsvarar det i mitt liv? Jag skissar, måttar och höftar.
Bilförsäkring ett år
eller
Den årliga bilskatten
eller
Bensinkostnad för två besök till mina närmsta släktingar
eller
Hyra av parkeringsplats ett år
eller
2-3 uthämtningar av min hjärtmedicin
eller
Mina telefonkostnader (räcker inte riktigt)
eller
Årskonsumtion av vin och god öl när sommaren är som hetast
eller
En månads matkassar
eller
Lejonparten av kvartalsavgiften för TV och bredband
eller
TV-avgiften för ett år
eller
Ett års elräkningar
eller ...

Ett års extraskatt, enligt förslag.
Det är penningkris i kommunen och ett sätt att lösa krisen är att höja kommunalskatten med 1 kr.

Men varav den plötsliga kris? Vi har ju gjort positiva resultat hittills, vad har hänt just nu som orsakar dagens katastrofsituation?
Skulle en handfulls kostnader för avancerad hemsjukvård ha dragit iväg så kapitalt? Eller har sommarens hetta triggat ett stort anta barnmisshandlare att börja örfila sina barn?
Otydligheten bakom skälen, även om det gavs en bra beskrivning på kommunfullmäktige i oktober, ger alla skäl till teorier av de besynnerligaste slag. Är det invandringen som börjar belasta samhället och skattebetalarna?
Egentligen spelar orsakerna inte så stor roll, men jag vill höra i klartext vad min bilförsäkring eller elräkningar eller hjärtmediciner ska användas till.
Men jag är samtidigt medveten om att den som har begränsade inkomster kommer att drabbas ordentligt av denna skattehöjning och vi vet att det är första steget mot en slutlig skatt som säkert kommer att landa på 40-45 skattekronor.
Mitt pekuniära bidrag till kommunens finansiella situation kommer att kännas rejält - vad ska jag spara in på? Och där vill jag inte höra att min bil bidrar till den globala uppvärmningen och att jag kan åka tåg, då tåget kostar mig lika mycket och tar mig inte ända fram. Jag vill inte höra förmaningar om att man allt kan klara sig utan alkohol; vem har rätt att bestämma över min konsumtion. Om jag inte har de små silverkanterna på de ständiga åskmolnen, vad har jag då att leva för?