Politruk

Politruk

Om Politruk

Efter att hamnat på stol #40 i Vänersborgs KF ser jag ett behov att öppna upp en kanal där jag kan ge mina åsikter och idéer om vad som händer i Vänersborgskommun, politiskt sett.
Även om jag tillhör (V) kommer jag att ge så torra och opålitlig... opolitiska kommentarer jag kan.

Jag blir så trött (KF 20/9)

PolitikPosted by Magnus Kesselmark Sun, September 24, 2017 13:54:13
Det har varit oerhört roligt, spännande och utvecklande att få vara inne i politikerbranschen. Jag skulle nästan vilja säga att det är SÅ roligt att platserna i de politiska församlingarna borde "kvoteras", dvs. folket på gatan borde beordras att ta plats i politiken ungefär som amerikaner beordras vara jurymedlemmar. På så sätt får fler möjlighet att delta i besluten och jag tror inte att "icke-politiker" fattar sämre beslut än politiker.

Veckas KF-möte var däremot en riktig besvikelse. Oändligt med käbbel och ömsom total brist på pragmatism och förmåga att se problem ömsom en överdriven förmåga för det motsatta.

Så, vad hakade jag nu upp mig på?!
Man antog en integrationsplan efter en utredning som nyligen gjordes. Det som störde mig mest var de tre prioriterade områden som sedan ingick i integrationsplanen: arbete och sysselsättning, boende och inkludering.
Vart tog utbildning vägen? Det är väl knappt en hemlighet att en stor del av invandrarna har mycket låg utbildning om ens någon. Det gäller unga och vuxna. Dessutom är det skrämmande många som saknar yrkesutbildning.
Hur vettigt är det att placera någon som knappt gått i skola i åttonde klass bara för att denne (*) är 14 år? Det är ju att skriva på dennes näsa att denne är dum i huvudet. Så gör man om man vill ha kriminella ungdomsgäng eller unga mödrar som bara står vid spisen och föder barn.
Hur vettigt har man inte gjort med hemspråksundervisningen i Vänersborg. Många lärare har fått dubbelt arbete men halva lönen. De portas från k-dagar och personalmöten eftersom de inte har fulla tjänster. Tänk, i hemspråkslärarnas arbetsrum (garderoben) på Välkomsten finns inte ens telefon!!!!!

Finns det någon som står upp för denna lärargrupp!!!???????

Så man missar UTBILDNING, men det kan man ha överseende med, kunskap är ju överskattat...

Hur var det med BOENDE?! Hur formulerar man ett problem där? För vem är det ett problem? För oss servila svenskar som ska vara så snälla och välkomnande??
Tänk om människor vill bo med sina egna? Det är ju bara att titta runt i världen och se hur det ser ut. Det är tydligen bara här i landet vi inte fattat ett skit.
Och hur ska man integrera folk då? Tvångsförflytta människor, kvotera och haverera allt vad bostadskö och rättvis fördelning av bostäder heter?!
I Vänersborg har redan Vänersborgsbostäder tagit ett MYCKET stort ansvar för integration och till kostnader som bärs upp, inte av alla kommunens medborgare, utan de 17% som hur sin lägenhet av bolaget.
Totalt exkluderade är de som köpt sina bostäder. De har ju gjort ett djävla kap och kan bara se värdet stiga, trots att det är vi skatteslavar som betalat en stor del av räntor de själva borde betalat. Och lånen behöver ju ingen betala av på nuförtiden.
Nej, bor man i egen ägd bostad kan man ju luta sig tillbaka och ha en åsikt om de som hyr sin kommunala lägenhet ska såväl delta i ett integrationsexperiment dömt att misslyckas som själva betala för detta.

Sedan blev jag inte så lite irriterad på en ledmöt från ett ärkekonservativt parti. Han fick inte gehör för sina idéer och motioner och tog på sig sin stora offerkofta och passade på att ha en åsikt om min tröja.
Man kan ju tycka att det kan vara på sin plats med någon sorts dress code, men jag skiter i det och vår SD-are ville nog bara plocka billiga poäng och det hade han ingenting för. Det var någon som påpekade att Sverigedemokraterna gick i uniform och nazistfanor för tjugo år sedan. Fast det finns fler partier som har mycket skit i sina garderober. Centern var ju med att skapa Rasbiologiska Institutet, SAP har ju paret Myrdal som hade socialistideal värdiga DDR och har nu inte Vänsterpartiet haft en vurm för socialistdiktaturer runt om i världen, där man fortfarande emellanåt har liten förtjusning i Kuba, en av de sista socialistdiktaturerna.
Då är det lugnt att veta att kommunismen aldrig fått prövas IRL, och man kan ha på sig en tröja där man skämtar med en av de mest begabbade ismer som finns.(*) Somliga vänder sig mot begreppen denne och dennes och tycker att hen och hens är bättre, men så djävla servil, feg och politisk korrekt vägrar jag vara. Nyspråk får vara George Orwells grej, inte min.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.