Politruk

Politruk

Om Politruk

Efter att fått upp ögon för politiken ser jag ett behov att öppna upp en kanal där jag kan ge mina åsikter och idéer om vad som händer i Vänersborgskommun, politiskt sett.
Även om jag är vänsterpartist är det här INGET uttryck för V-politik. Tvärtom jag ser ofta goda skäl att kritisera partiets politik och de som vill föra en orättvis och ojämlik V-politik.

Putin ... igen!!??

PolitikPosted by Magnus Kesselmark Thu, March 15, 2018 09:33:12

"Om det stämmer att giftgasattacken i England har den ryska staten som avsändare är läget mycket allvarligt."

Så börjar en debattartikel i Aftonbladet från 15 mars (idag). Artikeln har titeln Putins giftstrategi är på god väg att lyckas och är skriven av en östeuropaexpert (??!!) Stefan Hedlund.

Innan man har några som helst bevis kastar man sig på Ryssland och Putin som skyldiga till ett mordförsök på en fd spion. Man kan hänvisa till mordet på Litvinenko och plundrarbaronen Berezovskys något besynnerliga död som "bevis" för att Ryssland ligger bakom. Det är ju trots allt som så att Putin som gammal spion säkert kan hantera en Beretta lika bra som ett giftlabb, så han måste vara skyldig.

I samma artikel nämner man Georgien, vars dåvarande president Micheil Saakashvili beordrade ett anfall på civila i Abchasien och Sydossetien 2008, ett anfall Ryssland avvärjde och Ukraina vars land pga internt politiskt kaos, påeldat av Washington och NATA jämte EU varit i kris sedan Sovjetunions fall och där man gått man ur huse för att slå ner grupper som krävt demokrati och självbestämmande för etniska grupper.

Christoffer Fjellner skriver i en debattartikel följande:

Mordförsöket på Skripals är en i raden av aggressiva handlingar från den ryska staten. Rysslands illegal annektering av Krim var första gången sedan andra världskriget som ett land i Europa med våld lade beslag på ett annat lands territorium.

Till detta kan läggas det Rysslansstödda kriget i Georgien, landets nuvarande stöd till Assad och bombningar av civila och barn i Syrien, en återkommande cyberkrigföring och kränkningar av andra länders luftrum, inte minst det svenska.

Dessutom mordet på den brittiske medborgaren, regimkritikern och före detta KGB-översten, Aleksandr Litvinenko med polonium i London 2006.

Med dessa uppenbara lögner kan man ifrågasätta Fjellners plats i EU-parlamentet.

Att Ryssland inte är som andra länder och Putin inte är som andra ledare betyder inte att all skit som drabbar vår planet nödvändigtvis är signerat landets fd KGB-agent.

Problemen i Georgien och Ukraina, kan nämnas stavas EU, USA och NATO. Men har man NATO-glasögon på är det svårt att se sanningen.PS. Läser i sista stund den här nyheten. Tänk om det är så här det gått till. Theresa May och europeiska högerkrafter gapat och skrikit och pekat finger mot Ryssland och Putin alldeles i onödan. Skulle vi se en ursäkt då?! Troligvis inte för "Putin skulle kunnat ligga bakom ett sådant här dåd, ändå ..."


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.